{ "title": "Acı Çam Sakızı", "image": "https://www.sakiz.gen.tr/images/aci-cam-sakizi.jpg", "date": "20.01.2024 00:49:12", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Acı çam sakızı, eski zamanlardan beri insanlar tarafından sevilerek kullanılan bir üründür. Fakat adından da anlaşılabileceği gibi bu sakız biraz acı bir tada sahiptir. Bu durum nedeniyle birçok kişi bu sakızı kullanmaz. Oldukça eski bir tarihi olan acı çam sakızı, insan sağlığı için oldukça olumlu etkiler yapmaktadır. Zaten insanların acı çam sakızını çiğneme amaçlarından biri de hastalıklarına şifa bulmak istemeleridir. Acı çam sakızının rengi bal rengine benzemektedir. Aslında bu sakızın kıvamı da bal kıvamındadır. Yani acı çam sakızının oldukça yumuşak olduğunu söylemek mümkündür. Bu nedenle acı çam sakızının acı olmayan türünü, çocuklarınıza verebilirsiniz. Bu arada belirtmek isterim ki acı çam sakızının acılı olanı en faydalı olanıdır. Bu nedenle elinizden geldikçe bu sakızın acısını ve orijinal olanını kullanmaya çalışın. Acılı çam sakızı, son derece keskin bir kokuya sahiptir. Buna rağmen insanlarda mide rahatsızlıklarında ve sindirim problemlerinde hızlı etkiler göstermektedir. İnsan vücudunda daha birçok faydası olan çam sakızı, çiğnendikçe sertleşen ve aynı zamanda mor bir renk alan bir malzemedir. İnsanlarda uzun süreli çiğnemeler sonrasında bu sakız toz haline geleceği için aşırı uzun süreli kullanımlar önerilmemektedir. Zaten bir süre sonra bu sakızın kullanılmayacağını çiğnerken göreceksiniz. Aslında acı çam sakızının insan vücuduna olumlu etkiler göstermesine neden olan önemli bir durum vardır. Bu durum, acı çam sakızı içerisine bulunan kolofan ve reçine asitleridir.