{ "title": "Çam Sakızı Ağda", "image": "https://www.sakiz.gen.tr/images/cam-sakizi-agda.jpg", "date": "21.01.2024 15:20:28", "author": "Özlem Ercan", "article": [ { "article": "Çam sakızı ağda, özellikle bayanların vazgeçilmezleri arasında yer alır. Yüzyıllardır bayanların bitmek bilmeyen çilesi haline gelen tüylerden en doğal yolla kurtulma şeklidir. Çam sakızı, çam ağaçlarından elde edilir. Aynı zamanda bal renginde ve koyu akışkan bir haldedir. Çoğu hastalıklara iyi gelir ve aynı zamanda şifalı sakız olarak da adlandırılır. Mide hastalıklarına iyi gelmesinin yanı sıra solunum yolu enfeksiyonu ve akciğer iltihaplanmasına iyi gelmektedir. Sindirim sistemini düzenler ve mideyi rahatlatıcı yönüyle de bilinir. Vücutta yara oluşan bölgeyi de hızlı bir şekilde onarmaya başlar. Çam sakızı yapışkan sert yapısı olduğundan dolayı normal sakız gibi ağızda şişmez ve bir süre sonra ağızda toz haline gelir. Çam sakızı, çoğu yerde yardımcı olduğu gibi bayanların da bakım ve güzelliklerinin en büyük başlangıcı olarak ilk sıralarda yer almaktadır. Çoğu kimyasal madde içeren ağda malzemelerine göre daha sağlıklı ve daha uzun süreli tüysüz bir vücut için ayrı bir alternatif sunuyor. Genellikle çoğu kadınlar hem hesaplı oluşu ile hem de pratik olmasından dolayı çam sakızı ağdayı tercih ediyorlar. Çam sakızı ülkemizde oldukça fazla bulunmaktadır. Hazır olarak marketlerde ve kozmetikçilerde bulabileceğiniz gibi aynı zamanda evde de yapabilirsiniz. İsterseniz gelin birlikte evde çam sakızı ve çam sakızı ağda yapmayı öğrenelim.

Çam sakızı ağda için gerekli malzemeler
Çam sakızı ağda nasıl yapılır?

Öncelikle 1 çay bardağı şeker ve su çelik bir tencereye alınır ve iyice karıştırılarak ocağın üzerine katılır. Ocağın üzerinde de karıştırılmaya devam edilir. 10 dk. Kadar sonra yarım limon sıkılır ve tekrar güzelce karıştırılır. Macunumsu bir kıvam ve kahverengimsi bir renk olunca altı kapatılır. Daha sonra ağda yapılacak bölgeye geçmeden önce kaşık yardımıyla sıcakken alınarak mermer ya da beton üzerinde test edilir. Eğer donuyor ise çam sakızı ağda olmuş demektir. Daha sonra steril olan mermer üzerinden alınan ağda el yordamıyla birkaç defa lastik gibi çekilip bırakılarak en son tüy olan bölgeye yapıştırılır. Yapıştırma işlemi biter bitmez el ile çekilerek hızlı bir şekilde ve tüylerin çıkış yönüne doğru çekilerek işlem son bulur ve ağda yapılan yere en az 6 saat kadar su değmemesi gerekir. Aksi taktirde cilt üzerinde morarmalar meydana gelebilir.

Çam sakızı ağda, her zaman hem hesaplı oluşu ile hem de sağlık yönünden faydası ile herkes tarafından tercih edilmektedir. Tüyleri kökten alır ve en kısa tüyleri bile çekerek derinin nefes almasına yardımcı olur.
" } ] }