Orta boyda bir tencerenin içine bir bardak suyu koyup, üzerine iki su bardağı şekeri ekliyoruz. Şerbeti orta ateşte yanan ocağa koyuyoruz. Hızlı bir şekilde karıştırarak, şekerin çabuk erimesine yardımcı oluyoruz. Kaynamaya başladığında, karışımın üzerine yumurtanın akını ilave ediyoruz. Yumurta akı kaynar suyun içinde katılaşacaktır. Katılaştığı zaman, bir kaşık yardımı ile karışımın içinde olan yumurta akını alıyoruz. Şerbetin kıvamına geldiğini anlamak için, çay kaşığı yardımıyla bir damla şerbeti alarak soğuk suyun içine damlatıyoruz. Eğer şerbet yuvarlanarak katı kıvama gelirse, tam olmuş demektir.
En son limonu da şerbetin içine sıkarak, tencereyi ocaktan alıyoruz. Soğuması için hızlıca karıştırıyoruz. Köpük köpük olduğu zaman, üzerine yarım çay bardağı damla sakızını yavaş bir şekilde döküyoruz. Tekrar karıştırmaya devam ediyoruz. Gereken kıvama geldiğinde kavanoza koyduğumuz damla sakız reçelini, kahvaltılarda severek tüketmek için buzdolabına kaldırıyoruz.
Afiyet olsun.