Çam Sakızı Ağda

Çam sakızı ağda, özellikle bayanların vazgeçilmezleri arasında yer alır. Yüzyıllardır bayanların bitmek bilmeyen çilesi haline gelen tüylerden en doğal yolla kurtulma şeklidir. Çam sakızı, çam ağaçlarından elde edilir. Aynı zamanda bal renginde ve koyu akışkan bir haldedir. Çoğu hastalıklara iyi gelir ve aynı zamanda şifalı sakız olarak da adlandırılır.
Mide hastalıklarına iyi gelmesinin yanı sıra solunum yolu enfeksiyonu ve akciğer iltihaplanmasına iyi gelmektedir. Sindirim sistemini düzenler ve mideyi rahatlatıcı yönüyle de bilinir. Vücutta yara oluşan bölgeyi de hızlı bir şekilde onarmaya başlar. Çam sakızı yapışkan sert yapısı olduğundan dolayı normal sakız gibi ağızda şişmez ve bir süre sonra ağızda toz haline gelir. Çam sakızı, çoğu yerde yardımcı olduğu gibi bayanların da bakım ve güzelliklerinin en büyük başlangıcı olarak ilk sıralarda yer almaktadır. Çoğu kimyasal madde içeren ağda malzemelerine göre daha sağlıklı ve daha uzun süreli tüysüz bir vücut için ayrı bir alternatif sunuyor. Genellikle çoğu kadınlar hem hesaplı oluşu ile hem de pratik olmasından dolayı çam sakızı ağdayı tercih ediyorlar. Çam sakızı ülkemizde oldukça fazla bulunmaktadır. Hazır olarak marketlerde ve kozmetikçilerde bulabileceğiniz gibi aynı zamanda evde de yapabilirsiniz. İsterseniz gelin birlikte evde çam sakızı ve çam sakızı ağda yapmayı öğrenelim.

Çam sakızı ağda için gerekli malzemeler

  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım limon

Çam sakızı ağda nasıl yapılır?


Öncelikle 1 çay bardağı şeker ve su çelik bir tencereye alınır ve iyice karıştırılarak ocağın üzerine katılır.
Ocağın üzerinde de karıştırılmaya devam edilir. 10 dk. Kadar sonra yarım limon sıkılır ve tekrar güzelce karıştırılır. Macunumsu bir kıvam ve kahverengimsi bir renk olunca altı kapatılır. Daha sonra ağda yapılacak bölgeye geçmeden önce kaşık yardımıyla sıcakken alınarak mermer ya da beton üzerinde test edilir. Eğer donuyor ise çam sakızı ağda olmuş demektir. Daha sonra steril olan mermer üzerinden alınan ağda el yordamıyla birkaç defa lastik gibi çekilip bırakılarak en son tüy olan bölgeye yapıştırılır. Yapıştırma işlemi biter bitmez el ile çekilerek hızlı bir şekilde ve tüylerin çıkış yönüne doğru çekilerek işlem son bulur ve ağda yapılan yere en az 6 saat kadar su değmemesi gerekir. Aksi taktirde cilt üzerinde morarmalar meydana gelebilir.

Çam sakızı ağda, her zaman hem hesaplı oluşu ile hem de sağlık yönünden faydası ile herkes tarafından tercih edilmektedir. Tüyleri kökten alır ve en kısa tüyleri bile çekerek derinin nefes almasına yardımcı olur.
21.01.2024 15:20:28
Çam Sakızı Ağda ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çam Sakızı Ağda Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Çam Sakızı Ağda"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Çam Sakızı

Çam sakızı, Çam sakızı adından da anlaşılacağı üzere çam ağacından elde edilir. Rengi ve sakızın kıvamın bala benzer. Çam sakızının kokusu çok ağırdır. Ağır ...
Devamını Oku

Gebelikte Sakız Çiğnemek

Gebelikte sakız çiğnemek, Sakız çiğnemenin gebelikte hiçbir zararı yoktur. Gebelikte yaşanan susuzluk ve mide bulantısı gibi problemler esnasında gebe olan b...
Devamını Oku

Kenger Sakızı

Kenger Sakızı, bitkisi 40-50 cm yüksekliğinde sütlü, tüylü, dikenli özellikleri bulunan çok yıllık otsu bir bitki türlerindendir. Kenger papatyagiller (Aster...
Devamını Oku

Nikotin Sakızı

Nikotin Sakızı, sigarayı bırakma yöntemlerinden birisidir ve sigarayı bıraktırmak için ağızdan alınan bir üründür. Nikotin sakızı sigarada bulunan ve tü...
Devamını Oku

Damla Sakızı Macunu

Damla Sakızı Macunu: Damla sakızı sakız ağaçlarında elde edilen ağızda buruk bir tat bırakan reçinedir. Damla sakızı Avrupa Birliği Sakız Adasında ve Çeşme Y...
Devamını Oku

Sandaloz Sakızı

Sandaloz Sakızı, diyet ekstrelerinde bulunan zayıflamaya yardımcı, metabolizmayı hızlandıran, bağırsakları çalıştırıp yağları çözen bir maddedir. Sandal...
Devamını Oku

Günlük Sakızı

Günlük Sakızı, doğada günlük ağacından elde edilen yağa günlük sakızı denir. Günlük ağacı Buhur, Boswellia, Encens isimleri ile anılan bir şifalı bitk...
Devamını Oku

Acı Çam Sakızı

Acı çam sakızı, eski zamanlardan beri insanlar tarafından sevilerek kullanılan bir üründür. Fakat adından da anlaşılabileceği gibi bu sakız biraz acı bir tad...
Devamını Oku

Damla Sakızı

Damla sakızı, sakız ağacından elde edilen reçineye damla sakızı denir. Yunanistan mutfağında önemli rolü olan damla sakızı, ilaç yapımında da kullanılmaktadı...
Devamını Oku

Evde Sakız Yapımı

Evde sakız yapımı, olur mu diyenler için ve yapmak isteyenler için çok güzel bir tariftir lakin değildir. Sakızın nasıl yapıldığını hepimiz merak ederiz...
Devamını Oku

Sakız Çeşitleri

Sakız çeşitleri, sakız çiğnenerek kullanılan, şeritler halinde ya da tablet şeklinde üretilen şekerli ya da şekersiz ürünlere verilen addır. Çiğnenerek ...
Devamını Oku

Sakız Koyunu

Sakız Koyunu, Sakız koyunu ismini İzmir ili Çeşme ilçesi karşısında yer alan Sakız adasından ismini alan Sakız koyunu, üreticileri tarafından koyunların kral...
Devamını Oku

Sakız

Sakız, sakız ağacının kabukları arasında sızan çiğnedikçe yumuşayan ve hoş bir aromaya sahip kremsi bir rengi olan reçine türüdür. Sakız geleneksel olarak sa...
Devamını Oku

Damla Sakızı Ağacı

Damla Sakızı Ağacı, Ege ve Akdeniz kıyılarında maki örtüsü olan yerlerde sürekli yeşil kalan ve çalı görünümünde bir bitkidir. Bu ağacın dalları ve gövdesind...
Devamını Oku

Damla Sakızının Faydaları

Damla sakızının faydaları, sakız ağacından elde edilen ve birçok alanda kullanılan bir reçine türüdür. Sakız olarak kullanılması, mutfaklarda bazı yiyec...
Devamını Oku

Sakız Kaç Kalori?

Sakız Kaç Kalori: Sakız diğer adı (Çiklet) bazı firmaların şekerli ve şekersiz olarak çeşitli şekiller vererek üretilmiştir. Sakızın kökeni çok eskilerde Yun...
Devamını Oku

Sakız Kabağı

Sakız Kabağı, kabakgiller familyasından olan bir kabak türüdür. Kavun, karpuz, salatalık ve acur gibi bitkilerle aynı familya içinde yer alır. Açık yeşil ren...
Devamını Oku

Sakız Ağacı

Sakız ağacı, en çok Akdeniz bölgesinde yetişen bir ağaç türüdür. Batı ve Güney Anadolu'daki salpkız adasında yetişir. Sakız ağacı nisan ve mayıs ayı gibi çiç...
Devamını Oku

Damla Sakız Reçeli

Damla Sakızı Reçeli, bu reçel, genellikle Hatay ve İzmir de oldukça beğenilerek tüketilen, farklı bir lezzettir. Diğer reçellerden ayrılan özelliği, ağızda b...
Devamını Oku

Yapışan Sakız Nasıl Çıkar

Yapışan sakız nasıl çıkar, Hiç beklenmedik bir anda beklenmedik bir yere gelişi güzel bırakılmış sakız çoğu zaman bizi zor durumlara sokabilir. Genelde yolda...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Çam Sakızı
Gebelikte Sakız Çiğnemek
Kenger Sakızı
Nikotin Sakızı
Damla Sakızı Macunu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024