Damla Sakızı Macunu

Damla Sakızı Macunu: Damla sakızı sakız ağaçlarında elde edilen ağızda buruk bir tat bırakan reçinedir. Damla sakızı Avrupa Birliği Sakız Adasında ve Çeşme Yarımadasında bulunan sakız ağaçlarından elde edilmektedir.

Damla sakızı elde edildiğinde sıvı bir madde olmaktadır güneşte kurutularak ufak ve saydam birer damlacık halini alır.
Damla sakızı çiğnendikçe kendine has bir koku ile ferahlık verir. Damla sakızı mutfaklarda kullanılır, ilaç yapımında kullanılmaktadır.

Damla sakızı macunu faydaları nelerdir: Damla sakızı macunu göğüs hastalıklarının tedavisinde çok yararlı ve şifa kaynağı olarak bilinmektedir.
  • Damla sakızı macunu mide rahatsızlıklarında özellikle mide yanmasında, mide ekşimesinde faydalıdır. Sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu yemek mide yanmasını önleyecektir.
  • Damla sakızı göğüs hastalıklarında etkilidir özellikle nefes darlığı çeken kişilerin damla sakızı macununu veya damla sakızını toz haline getirip su ile yutmalarına çok faydalı olacağı bilinmektedir.
  • Damla sakızının içerisinde bulunan antiseptik özelliği ile diş eti rahatsızlığına da faydası vardır. Damla sakızını toz haline getirip bir miktar suyla gargara yapmak diş etlerini koruyabiliriz.
  • Damla sakızı macunu kullanım alanları: Damla sakızı macunu şifa kaynağı olarak göğüs hastalıklarında, mide yanmalarına, karaciğer kuvvetlenmesinde kullanılmaktadır. Dondurma yapımında kullanılmaktadır, kahveye katılır, hoş koku verir.
    Damla sakızı macunu tatlılarda muhallebiler de kullanılmaktadır.
Damla sakızı macunu nasıl yapılır: Damla sakızı macununu her evde kolaylıkla yapılabilir.

Damla Sakızı Macunu Malzemeleri

  • 1 yumurtanın akı.
  • 1 su bardağı su.
  • 1 yemek kaşığı damla sakızı.
  • 2 su bardağı toz şeker.
  • Yarım limon suyu.

Damla sakızı macunu nasıl yapılır?


Bir tencereye şekeri koyup üzerine suyu ilave edilip kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayan şekerli suyun içerisine sarısından ayrılmış yumurta akını ilave ederiz.10 dakika kaynayan yumurta akını bir kevgir yardımıyla alınır. Kaynamaya devam eden şekerli suyun kıvama geldiğini anlamak için bir iki damla şerbetten soğuk su içerisine damlatılır. Su içerisine damlatılan şerbet katılaşıp kıvama gelmiş demektir. Kaynayan şerbete limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatılır ve ateşten alınır. Ilıyan şerbeti bir çırpıcı veya mikser ile üzerinde beyaz köpük olana kadar çırpılır. Bu beyaz köpüğe damla sakızını ilave edip çırpmaya devam edilir. Beyaz köpük macun halini alınca cam kavanoza koyup serin bir ortamda muhafaza edilir.

Damla sakızı macunu isteğe bağlı ekmek üzerine sürülüp yenebilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 09:58:36
Damla Sakızı Macunu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Damla Sakızı Macunu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Damla Sakızı Macunu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Çam Sakızı

Çam sakızı, Çam sakızı adından da anlaşılacağı üzere çam ağacından elde edilir. Rengi ve sakızın kıvamın bala benzer. Çam sakızının kokusu çok ağırdır. Ağır ...
Devamını Oku

Gebelikte Sakız Çiğnemek

Gebelikte sakız çiğnemek, Sakız çiğnemenin gebelikte hiçbir zararı yoktur. Gebelikte yaşanan susuzluk ve mide bulantısı gibi problemler esnasında gebe olan b...
Devamını Oku

Kenger Sakızı

Kenger Sakızı, bitkisi 40-50 cm yüksekliğinde sütlü, tüylü, dikenli özellikleri bulunan çok yıllık otsu bir bitki türlerindendir. Kenger papatyagiller (Aster...
Devamını Oku

Nikotin Sakızı

Nikotin Sakızı, sigarayı bırakma yöntemlerinden birisidir ve sigarayı bıraktırmak için ağızdan alınan bir üründür. Nikotin sakızı sigarada bulunan ve tü...
Devamını Oku

Sandaloz Sakızı

Sandaloz Sakızı, diyet ekstrelerinde bulunan zayıflamaya yardımcı, metabolizmayı hızlandıran, bağırsakları çalıştırıp yağları çözen bir maddedir. Sandal...
Devamını Oku

Çam Sakızı Ağda

Çam sakızı ağda, özellikle bayanların vazgeçilmezleri arasında yer alır. Yüzyıllardır bayanların bitmek bilmeyen çilesi haline gelen tüylerden en doğal yolla...
Devamını Oku

Günlük Sakızı

Günlük Sakızı, doğada günlük ağacından elde edilen yağa günlük sakızı denir. Günlük ağacı Buhur, Boswellia, Encens isimleri ile anılan bir şifalı bitk...
Devamını Oku

Acı Çam Sakızı

Acı çam sakızı, eski zamanlardan beri insanlar tarafından sevilerek kullanılan bir üründür. Fakat adından da anlaşılabileceği gibi bu sakız biraz acı bir tad...
Devamını Oku

Damla Sakızı

Damla sakızı, sakız ağacından elde edilen reçineye damla sakızı denir. Yunanistan mutfağında önemli rolü olan damla sakızı, ilaç yapımında da kullanılmaktadı...
Devamını Oku

Evde Sakız Yapımı

Evde sakız yapımı, olur mu diyenler için ve yapmak isteyenler için çok güzel bir tariftir lakin değildir. Sakızın nasıl yapıldığını hepimiz merak ederiz...
Devamını Oku

Sakız Çeşitleri

Sakız çeşitleri, sakız çiğnenerek kullanılan, şeritler halinde ya da tablet şeklinde üretilen şekerli ya da şekersiz ürünlere verilen addır. Çiğnenerek ...
Devamını Oku

Sakız Koyunu

Sakız Koyunu, Sakız koyunu ismini İzmir ili Çeşme ilçesi karşısında yer alan Sakız adasından ismini alan Sakız koyunu, üreticileri tarafından koyunların kral...
Devamını Oku

Sakız

Sakız, sakız ağacının kabukları arasında sızan çiğnedikçe yumuşayan ve hoş bir aromaya sahip kremsi bir rengi olan reçine türüdür. Sakız geleneksel olarak sa...
Devamını Oku

Damla Sakızı Ağacı

Damla Sakızı Ağacı, Ege ve Akdeniz kıyılarında maki örtüsü olan yerlerde sürekli yeşil kalan ve çalı görünümünde bir bitkidir. Bu ağacın dalları ve gövdesind...
Devamını Oku

Damla Sakızının Faydaları

Damla sakızının faydaları, sakız ağacından elde edilen ve birçok alanda kullanılan bir reçine türüdür. Sakız olarak kullanılması, mutfaklarda bazı yiyec...
Devamını Oku

Sakız Kaç Kalori?

Sakız Kaç Kalori: Sakız diğer adı (Çiklet) bazı firmaların şekerli ve şekersiz olarak çeşitli şekiller vererek üretilmiştir. Sakızın kökeni çok eskilerde Yun...
Devamını Oku

Sakız Kabağı

Sakız Kabağı, kabakgiller familyasından olan bir kabak türüdür. Kavun, karpuz, salatalık ve acur gibi bitkilerle aynı familya içinde yer alır. Açık yeşil ren...
Devamını Oku

Sakız Ağacı

Sakız ağacı, en çok Akdeniz bölgesinde yetişen bir ağaç türüdür. Batı ve Güney Anadolu'daki salpkız adasında yetişir. Sakız ağacı nisan ve mayıs ayı gibi çiç...
Devamını Oku

Damla Sakız Reçeli

Damla Sakızı Reçeli, bu reçel, genellikle Hatay ve İzmir de oldukça beğenilerek tüketilen, farklı bir lezzettir. Diğer reçellerden ayrılan özelliği, ağızda b...
Devamını Oku

Yapışan Sakız Nasıl Çıkar

Yapışan sakız nasıl çıkar, Hiç beklenmedik bir anda beklenmedik bir yere gelişi güzel bırakılmış sakız çoğu zaman bizi zor durumlara sokabilir. Genelde yolda...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Çam Sakızı
Gebelikte Sakız Çiğnemek
Kenger Sakızı
Nikotin Sakızı
Damla Sakızı Macunu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024